Mennyei epres muffin: álomsüti a tavaszi diétához!
Itt az eper szezon! Melegítsünk be a szezonra ezzel az epertakarékos muffinnal! Szuper ötlet a hétvégére, nagyon finom! De legjobb benne az, hogy nem hizlal!
Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését, minél többet eszel, annál karcsúbb leszel .Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!
Epres töltött muffin
- 40 g zabpehelyliszt
- 40 g Update1 Master mix
- 30 g Updat1 Zero calories porrá darálva
- 75 g lágy vaj
- 50 g tej
- 2 db tojás
- 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
- 1/3 citrom reszelt héja
- 5 g sütőpor
Töltelék: 2-3 ek. Update1 eperdzsem Díszítés: 250 g habtejszín (cukrozatlan!) ½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet 2 tk. cukor nélkül készült eperdzsem (pl. Update) kevés természetazonos ételszínezék néhány szem eper Így készítsd: 1. A muffin tésztához keverd ki a lágy vajat a porrá darált édesítőszerrel, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével. Egyesével keverd bele a tojásokat, illetve 3-4 részletben az előre bekevert liszteket és a sütőport, majd végül két részletben a tejet is. Habverővel vagy robotgéppel keverj homogén tésztát.
2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.
3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.
4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket. Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.
Tippek: Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!
A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.
A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.
A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!
A habot igazi tejszínből készítsd!
Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.
A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.
És tudjátok, hogy mire van még szükség a tavaszi diétához, hogy olvadjanak a kilók?
Érdekelnek hasonló blogbejegyzések, iratkozz fel és értesülhetsz róla : Kattints ide
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: