Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését, minél többet eszel, annál karcsúbb leszel .Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!
Epres töltött muffin
2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.
3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.
4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket. Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.
Tippek: Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!
A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.
A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.
A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!
A habot igazi tejszínből készítsd!
Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.
A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.
És tudjátok, hogy mire van még szükség a tavaszi diétához, hogy olvadjanak a kilók?
Érdekelnek hasonló blogbejegyzések, iratkozz fel és értesülhetsz róla : Kattints ide