Mennyei epres muffin: álom­süti a ta­va­szi di­é­tá­hoz!

Mennyei epres muffin: álom­süti a ta­va­szi di­é­tá­hoz!

Itt az eper szezon! Me­le­gít­sünk be a sze­zonra ezzel az eper­ta­ka­ré­kos muffin­nal! Szu­per ötlet a hét­vé­gére, na­gyon finom! De leg­jobb benne az, hogy nem hiz­lal!

Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését, minél többet eszel, annál karcsúbb leszel .Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!

Epres töltött muffin

 

Töltelék: 2-3 ek. Update1 eperdzsem Díszítés: 250 g habtejszín (cukrozatlan!) ½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet 2 tk. cukor nélkül készült eperdzsem (pl. Update) kevés természetazonos ételszínezék néhány szem eper Így készítsd: 1. A muffin tésztához keverd ki a lágy vajat a porrá darált édesítőszerrel, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével. Egyesével keverd bele a tojásokat, illetve 3-4 részletben az előre bekevert liszteket és a sütőport, majd végül két részletben a tejet is. Habverővel vagy robotgéppel keverj homogén tésztát.

 
                                Ne töltsd tele tésztával a kelyheket, mert sütés közben nő a térfogata! (Fotó: Knap Daniella)

2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.

 
                                                                      Vágd vízszintesre a tetejét! (Fotó: Knap Daniella)

3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.

 
                                        Egy kevéske lekvárt kanalazz a középen kialakított lyukba. (Fotó: Knap Daniella)

4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket. Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.

 
                                               Csodálatos és nagyon finom! Biztosan nem hizlal! (Fotó: Knap Daniella)

Tippek: Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!

A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.

A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.

A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!

A habot igazi tejszínből készítsd!

Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.

A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.

És tudjátok, hogy  mire van még szükség  a tavaszi diétához, hogy olvadjanak a kilók?  

http://egeszseges-eletmod.com/26374/egeszseges-eletmod/A-sikertelen-fogyokurak-oka-775

 

Érdekelnek  hasonló blogbejegyzések, iratkozz fel és értesülhetsz róla :  Kattints ide

 

 

 
Tovább a blogra »