Az értékes meggy

A meggy igazi jótétemény az emberi szervezetnek

Már másfél csészényi meggy elegendő ahhoz, hogy 12 óra időtartamra megnőjön a szervezetben az antioxidánsok pozitív hatása, csökkentve azokat a rizikófaktorokat, amelyek gyulladáshajlamot, és ezzel – például – szívbetegségeket – idéznek elő. A kedvező hatás elsősorban a meggyben található öt speciális antocianinnak köszönhető, amelyek a gyümölcs piros színét adják.

Tápanyagértéke: Mély bordó színe hihetetlen értékérol árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van.

Gyógyhatása: A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetové teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek muködését is befolyásolja. Hat a légzoszervek gyógyítására, különösen meghuléses betegségek esetében.

Hormonelégtelenség az öregedés elso jele, amikor a test természetes hormontermelése csökken. A hiányt szintetikus hormonokkal, gyógyszerekkel igyekeznek pótolni. A szintetikus gyógyszereknek mellékhatása azonban sok nőnél problémát okoz. Csuklófájás, hajhullás, súlygyarapodás, emésztési problémák, memória zavar, trombózis, depresszió, stb. Ezért ha csak lehet természetes úton próbálunk hozzájutni az ösztrogénhez, amelyeket a növények termelnek. Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát férfiaknál, nőknél egyaránt.

Emésztést serkento: A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akik emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentoleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A nagymennyiségu B vitaminok továbbá serkentik a keményíto és a fehérje feldolgozását, felszívódását.

Szív: A szív működésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönheto. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerosítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.

Véredény probléma: A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása a rugalmasság elvesztése jelenti. Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, valamint annál kevesebb kapilláris erecskénk muködoképes. Ha az ereket megtisztítjuk és ebben a meggy nagy segítségünkre lehet, hiszen savtartalmával, ami lúgos hatást vált ki a vérben, a kapilláris ereket is újra megnyithatja.

Vér körforgása: Ha kúraszeruen fogyasztjuk a meggyet, a vértisztító munkájával a vér körforgására is hat. Ritkítja a vért és mind több kapilláris erecske elott nyílik meg ismét az út.

Vesemuködost serkento: A vese az, amelynek vékony finom erecskéi eloször dugulnak el. Amint megtisztul a vér, valamint hígabbá válik, a vese muködése is megélénkülhet és így válik lehetové, hogy a szervezetben felhalmozódott víz eltunik a vizelettel.

Ödéma: Közismert az, hogy a meggy kituno vízhajtó. Nemcsak a gyümölcse, de a gyümölcs szára is, amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

Alacsony vérnyomás: Ha nincs meg az elegendo ásvány a szervezetben, annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás. Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedo koleszterin szintünk. A meggyben van elegendo vas és egyéb ásvány, hogy a szív muködése és a vérnyomás elérje a normális határt.

Szájbetegségek, laza fogak: Ezek a betegségek a C vitamin hiányára utalnak. Ez nem jelenti azt, hogy valaki nem fogyaszt elegendo C vitamint, azért lazulnak ki a fogai, inkább arra utal, hogy a kello tápanyag nem szívódik úgy fel, ahogyan kellene. A meggyben a vitaminok és ásványok elosztása, valamint a nagyfokú savtartalma elosegíti, hogy a C vitamin felszívódjon és a száj betegségeit meggyógyítsa.

Légzoszervi panaszok: A légzési problémák megoldásában is sikeresen muködik közre a meggy, mert sok A vitamint tartalmaz. Az A vitamin nemcsak a légzoszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immun-rendszer munkáját is. A légzési panaszokban is segít a meggy, amelyeket a túlfogyasztás okozhat. A tele gyomorban a bomlás következtében gázok keletkeznek, és nyomják a rekeszizmot, amely a tüdore illetve a szívre gyakorol nyomást. A megy lé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb bekövetkezik a megkönnyebbülés.

Meghulés: A meggylé az egyik legjobb szer a meghuléses betegség leküzdésében. Gyógyszer nélkül ki kehet lábalni a betegségbol, ami nem kis dolog, különösen a terhes nok számára. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, és egyáltalán képtelenek megélni abban a környezetben. Lassúbb a gyógyulás, ha édesítjük a meggylét, mert akkor a vírusoknak kedvezünk, de akkor sem reménytelen. Az A és a C vitamin természetes környezetében fordul elo a meggyben, ami a betegség elleni közdelemben jár el, és az immun rendszerünk muködését segíti elo.

A legjobb antioxidans: A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint biofklavon. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabadgyököknek, de ha beveszünk egy kiskanál búzacsira olajat, még jobban megerosítjük testünk védelmi csapatát.

Elkészítési mód: A meggy fogyasztása leghatásosabb, ha fáról történik. Ez a gyümölcs ugyanis nem utánéro. Ha leszedjük a fáról hamarosan romlásnak indul. A meggy lé a legkitunobb ital, amit valaha is fogyaszthatunk. Megadja az alap ízt más gyümölcsnek is. A legjobb, ha magában fogyasztjuk, ha betegséget akarunk gyógyítani vele. Naponta három-négy pohárral elegendo. Elkészíthetjük vágógéppel, amit úgy kapunk, hogy a kimagozott gyümölcsöt pépesítjük, s azt gézen leszurjük, vagy anélkül fogyasztjuk. A meggyet nem jó vízzel keverni, elvész az eredeti íze.

Tovább a blogra »