Szilva

 

 

 

 

Az egyik legjobb természetes vértisztítónk. Tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.Csökkenti a köszvényesek reumások panaszait, jótékony vese- és májbetegek diétájában. A szilva kiváló hashajtó, kitűnő székletszabályozó, és a belek karbantartása miatt az ún. meghűléses betegségeknél is jó szolgálatot tesz a hurut megszüntetésével, a belek kitisztításával.

B-vitaminnak köszönhetően az idegrendszerre és az  agyműködésre jótékony hatású. Hiszen ez a vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

A kék, vörös és sárga szilvák, melyek általában vékony húsúak is, és a hús erősen tapad a maghoz, kevésbé értékesek, mert erősen savasak.

A szilva legfőbb előnye magas élelmi rost tartalma (5,7g/100g; az aszalt szilváé 17,8g/100g), ami miatt a bélrenyheségnek, székrekedésnek jó ellenszere. E célból a leghatásosabb az aszalt szilva levét fogyasztani. Az aszalványt előző nap kell beáztatni, és levét reggel éhgyomorra meginni. Van, akinél a gyümölcsből készült lekvár, dzsem és nyers gyümölcs is megkönnyíti a székletürítést.

Fogyókúrára is hatékony

Megköti a fölös zsírt is, amit így a szervezet nem raktároz el a fehér zsírszövetekben.

A szilva jótékony hatása

Forrás: www.vitaminsziget.com

Ha szeretnél értesítést kapni a következő blogbejegyzésről, itt fel tudsz iratkozni, és értesítelek, ha újabb egészségmegőrzéssel kapcsolatos anyagok kerülnek fel az oldalra.

KATTINTS A LINKRE

Tovább a blogra »