A zöld életmód egyre nagyobb teret hódít magának az új generáció körében. Együnk zöldeket, igyunk zöldeket, járjunk sokat a szabadba, óvjuk meg környezetünket. A modern, zöld életmód lényege, hogy összhangban élünk a természettel, kihasználjuk azt a tömérdek jót, amit számunkra biztosít. A zöld életmód egészséges életet biztosít harmóniában a természettel.
A zöld ételek és italok a Föld szinte minden pontján fellelhetők zöldségek és gyümölcsök formájában. Közülük sokra szupertáplálékként tekintünk, mivel olyan értékes vitaminokat, tápanyagokat, fitonutrienseket tartalmaznak, melyekre szervezetünknek feltétlenül szüksége van.
Az egyik legfontosabb életadó vegyület, mely a zöld növényekben nagy mennyiségben megtalálható, a klorofill. A klorofill adja a növények zöld színét és végzi a fotoszintézis folyamatát, melynek során a Nap energiáját kémiai energiává alakítja. A zöld vérként emlegetett klorofill (a klorofill molekula nagyon hasonlít a humán hemoglobinhoz) legnagyobb mennyiségben a sötétzöld növényekben található meg. A klorofill méregteleníti a szervezetet és segíti a vérsejtek képződését.
A zöld növények rendkívül gazdagok magnéziumban, A,C, K és B6-vitaminokban, folsavban, rézben, káliumban és kalciumban. A magnéziumhiány manapság népbetegségnek tekinthető a magas cukortartalmú és természetes, zöld növényektől mentes táplálkozás miatt. Tanulmányok azt mutatták, hogy a klorofillnak komoly szerepe van a vörösvértestek képződésében. 1936-ban dr. Arthur Patek azt találta, hogy a zöld növények vas tartalmú ételekkel történő kombinációja gyorsabban növelte a vérszegény betegek hemoglobin és vörösvértest számát, mint a vas szupplementáció önmagában.
A zöld növények emellett esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaznak.
A ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK GYÖNYÖRŰ SZÍNEKBEN POMPÁZNAK A BOLTOK POLCAIN, VAGY A PIACI KOFÁK PULTJAIN. RENDKÍVÜL GUSZTUSOS LÁTVÁNYT TUDNAK NYÚJTANI, DE TUDOD–E, VAJON MITŐL KAPJÁK EZEK A NÖVÉNYEK A SZÍNÜKET ÉS EGYÁLTALÁN MILYEN SZEREPET TÖLTENEK BE AZ EMBERI SZERVEZETBE KERÜLVE?
A legjobb klorofillforrások
Általános szabályként igaz, hogy minél zöldebb egy növény, annál több klorofillt tartalmaz. Ezért a sötétzöld fűszernövények és zöldségek, úgy mint a kelkáposzta, petrezselyem, koriander, spenót, articsóka, brokkoli a legjobb táplálékból nyerhető klorofill források. Az alga, azaz spirulina, tengeri zöldségek, mint a tengeri hínár és tengeri füvek szintén gazdagok klorofillban. Vitán felül a legmagasabb klorofill tartalmú ital a búzafűlé, ami a klorofillon kívül még más értékes tápanyagokat is tartalmaz.
Klorofill, avagy az áldásos zöld, mely az emberek és az állatok szempontjából is a legfontosabb. A Klorofill zöld színe a növények leveleiben található fotoszintetikus pigment. Ez a zöld festékanyag hatékony immunerősítő, amely segíti a szervezetben a sejtépítést, regenerálást, fiatalító hatású.
A Klorofilla növényi anygacsere legfontosabb jellemzője. A növények a klorofill, a víz és a széndioxid segítségével szénhidrátot termelnek. Minden növényi táplálékkal Klorofill kerül a szervezetbe, s az emberi szervezetben is többféle hatást fejt ki. A tudományos közlések szerint segíti a sejtek regenerálódását, részt vesz a vörösvértest képzésben, erősíti a májat és támogatja annak méregtelenítő tevékenységét, továbbá erősíti a bélflórát és a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét és nem utolsó sorban gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását.
Antioxidáns szerepét oly módon is betölti, hogy a Klorofill tele van oxigénnel, amely igen kedvező a „jó“ baktériumok számára. Ha viszont nincs elegendő mennyiségű oxigén a sejtekben, akkor a káros baktériumoknak kedvező környezet alakul ki. Az viszont bizonyított dolog, hogy a rákos sejtek oxigéndús környezetben elpusztulnak.
A Klorofill molekuláris szerkezete és kémiai összetétele majdnem azonos az emberi vér hemoglobinjával. A különbség csak az, hogy míg a klorofillban a Magnézium a középső atom, addig a vérben a vas. A szervezetünk rendkívüli tulajdonsága viszont, hogy ki tudja cserélni a klorofill középső atomját vasra, így vért alakít ki és épít fel.
AKlorofill ugyan nem vitamin, de igen fontos részét képezi az egészséges táplálkozásnak. A fent említett tulajdonságokon kívül segít eltávolítani a testben felgyülemlett szennyezőanyagokat is,valamint enyhíti vagy meg is szünteti az emésztőszervi vagy húgyúti rendellenességek miatt keletkező kellemetlen testszagot, illetve a vizelet és széklet szagát.
Mivel a sejtek regenerálódását is segíti, ezzel támogatja, gyorsítja a sebek, sérülések és fekélyek gyógyulását is, valamint a sérült bőr regenerálódását. A Klorofill csökkenti a vér koleszterinszintjét is. Ezenkívül segíti a vér oxigénmegkötő képességét, a vérképzést és segíti a kálcium kövek lebontását.
MÉREGTELENÍTÉS ÉS LÚGOSÍTÁS
A Klorofill fogyasztásának nagyon nagy szerepe van az emberi szervezet méregtelenítésében és lúgosításában. A zöld növények a legjobban lúgosító ételek közé tartoznak. Ráadásul értékes tápanyaggal töltik fel a szervezetet: könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal, aminosavakkal, klorofillal, enzimekkel és ásványokkal, amelyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.
A Klorofill segíti a vér sejtjeit, hogy ellássák oxigénnel a test minden részét. Mivel oxigénnel dúsítja a vért, ezáltal javul a sejtek oxigénellátása, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Így például segít a középfül fertőzések és gyulladások esetén, de más gyulladásos vagy fertőző betegségek esetében is, továbbá gyulladásos bőrbetegségek, hüvelygyulladás és a méhnyak fertőzései esetén is.
A Klorofill kitágítja a véredényeket, ezáltal pozitív hatást fejt ki a vérnyomásra és a szívbetegségekre, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.
Amennyiben nem fogyasztasz elegendő mennyiségü zöld színű zöldséget, úgy a Klorofill tartalmú étrend–kiegészítők alkalmazása több szempontból is hasznos lehet. Klorofill tartalmú készítmények szedésekor előfordulhat, hogy a vizelet vagy a széklet ideiglenesen zöld színűvé válik, ez azonban semmilyen aggodalomra nem ad okot.
Segíti a szervezetben a gyógyulási folyamatokat.
A klorofill tehát nagy mennyiségben a zöld színű zöldségekben van jelen. Ezek a növények nagyon egészségesek, hiszen a klorofill mellett rengeteg vitamint, ásványi anyagot, esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, enzimeket és növényi fehérjéket tartalmaznak.
Ezeket a zöld színű, életet adó táplálékokat a diétába is be lehet illeszteni, mivel lúgosítanak, kevés szénhidrátot és annál több rostot tartalmaznak.
A Liquid Chlorophyll a méregtelenítést, illetve az elsavasodott szervezet pH-egyensúlyának helyreállítását támogatja. A termék lucernalevélből kivont speciális komplex. A lucerna a legnagyobb vitamin- és ásványisó-tartalmú zöldféle, amely vasat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, ként, nikkelt, valamint az összes ismert vitamint tartalmazza. A zöld növények festékanyagát adó klorofill rendkívül hatékony lúgosító, amely a tisztítókúrák elengedhetetlen kelléke, továbbá áldásos hatását felhasználhatjuk fogyókúránk elősegítésére.
Kinek ajánljuk? ![CaliVita Liquid Chlorophyll, folyékony tömény lúgosÃtó, reflux ellen, 473 ml]()
- Az elsavasodott szervezet pH-egyensúlyának helyreállításához.
- Méregtelenítő kúrához.
- Reuma, köszvény tüneteinek csökkentéséhez
- Az emésztés segítésére.
- Kellemetlen szagú lehelet esetén belső dezodorként.
- Refluxos panaszok enyhítésére, GERD, gyomorégés, gyomorsav túltengés, reflux oesophagitis, gyomorfekély, nyombélfekély, helicobacter pylori fertőzés kiegészítő kezelésére nagy hatékonyságú.
- Vérszegénység kezeléséhez.
- Sebgyógyulás elősegítésére.
- Sugárkezelés és citosztatikus kezelés mellékhatásainak csökkentésére.
Adagolás: 1 teáskanál naponta
ADVENTI MEGLEPETÉS MÁRA ( 2018.12.05.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: